fredag 9 augusti 2013

Godnattsaga.

Det var en gång en stor stor drake som bodde på en ö. Han hade sån förfärlig tandvärk och letade efter någon som kunde hjälpa honom. Då hittade han ett slott med en prinsessa i, men hon blev rädd när han kom in genom fönstret. Men Draken berättade att han hade bitit i en sten, och han lovade dyrt och heligt att inte göra någon illa, men han behövde prinsessans hjälp att få komma till tandläkaren. Prinsessan tog Draken till sin egen tandläkare. Tandläkaren blev rädd och svimmade när Draken tittade in genom fönstret.

 När han vaknade till fann han prinsessan i sin tandläkarstol och Draken som lekte att han undersökte henne. Draken förklarade för tandläkaren att han hade bitit i en sten och bad om att få bli undersökt. Tandläkaren blev rädd men prinsessan lovade att inget skulle hända, och Draken sa att han ändå bara åt rödkål.

Tandläkaren tog en stege och klättrade upp för att kunna se ordentligt i drakens mun. Draken gapade duktigt. Men så började han hosta, för han var ju lite förkyld också, och då blev tandläkaren rädd igen. Då lovade Draken än en gång att inte göra illa tandläkaren, och tandläkaren berättade att det satt en sten mellan två tänder och att han behövde ett spett för att ta bort den. Prinsessan hämtade ett spett och tandläkaren klättrade in i drakens mun och bände bort stenen. Sen gick Draken och prinsessan hem och spelade yatzy.

4 kommentarer: