torsdag 31 januari 2013

Stolar och andra tillhyggen.

Stolen lämnar ett märke i den turkosa tapeten innan den i flisor singlar ner på golvet. Hanna tittar tomt på den innan hon kontrar med en svada smädelser. Han borde veta bättre än att förstöra hela jävla bohaget, den svinpälsen, luktar illa gör han också, hon har fått nog av hans uppförande. Hon snubblar på orden, får inte ut dem fort nog, slinter med tungan och häver ur sig mer av den verbala magman.
Lukas är nattsvart i synen, och han backar inte för henne en gång till. Istället höjer han knytnäven och drämmer den rakt in i stenväggen. Orden passerar öronen utan att gå genom hjärncensuren. Han välter omkull skohyllan ute i hallen, river ner saker på väg in i köket och fortsätter dra i sig av flaskan som står på diskbänken.
Emil står och ser på i dörröppningen. Han har Guppe i handen och klämmer om honom. Pyjamasen är genomvåt och han är svettig i håret.
Hanna gråter, sittande vid köksbordet. Hon dricker i hastiga klunkar ur ett flammigt vinglas, sätter i halsen och hostar. Han borde inte visa det här inför barnen. Hon ser Emil och snubblar fram mot honom. Han backar, böjer undan blicken och håller Guppe så knogarna blånar.

2 kommentarer: